yksye bir ay kala neler yapılmalı

YKS’YE BİR AY KALA NELER YAPILMALI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yaklaşıldığı ve son hazırlıkların yapıldığı kritik bir döneme girildi. Bu ay içinde yapılacaklar öğrencilerin sınav performansını ciddi anlamda etkileme özelliğine sahiptir. Öğrencilerin çalışmalarını hız kesmeden sürdürmesi bir yandan da sınavın yaklaşmasıyla oluşan sınav stresiyle başa çıkması gerekmektedir. Bu yazımızda sınava 1 ay kala neler yapılması gerektiğinden adım adım bahsedeceğiz. 

yks ipuçları

yks’ye 1 ay kala neler yapılmalı?

1.Son İncelemeler:

Öğrendiğiniz konuları tekrar edin ve kritik bilgileri gözden geçirin. Konu tarama denilen bu yöntemle konular hakkında belirli notları okumak tekrar yapmak hafıza tazeleme amaçlı test çözmek gereklidir. Sınava 1 ay kala zayıf olduğunuz konulara odaklanın ve eksikliklerinizi giderin. 

2.Deneme Sınavları Çözme:

Haftalık olarak YKS tarzında deneme sınavları çözün. Deneme sınavı çözme pratiğini sizin için soru bankası çözme pratiği haline getirmeye çalışın. Haftalık olarak minimum 2 AYT 2 TYT sınavına girin. Girdiğiniz bu seri denemeler sayesinde sınav stresiyle başa çıkmak ve sınav formatını anlamak sizin için çok daha kolay olur. 

3.Zayıf Noktaları Güçlendirme:

Deneme sınavları ve tekrarlar sonucunda zayıf olduğunuz konuları belirleyin ve bu konulara daha fazla odaklanın. Sınava 1 ay kala soru çözme tekniklerini ve stratejilerini geliştirin. Her branşın kendi içerisinde net getirme garantili yöntemleri vardır. Sizin için hangisinin daha garanti olduğunu fark edin.

4.Zihinsel ve Fiziksel Sağlık:

Sınav döneminde sağlığınıza dikkat edin. Yeterli uyku alın, dengeli beslenin. Sınava 1 ay kala zihinsel sağlığınızı korumak için stresten uzaklaşma tekniklerini uygulayın. Bu teknikler Mindfulness gibi rahatlatıcı ve bulunduğunuz anda kalmanızı sağlayacak olan teknikler olabillir. 

5.Sınav Stratejilerini Geliştirme:

Sınav günü için stratejiler belirleyin. Hangi bölümden başlayacağınızı, soru çözme sürenizi nasıl yöneteceğinizi ve soruları nasıl okuyacağınızı planlayın. Sınava 1 ay kala bu zamana kadar bir deneme planı edinmiş olmanız gerekmektedir, her sınavda farklı bir çözüm yöntemi deneyip sınavda doğru olanı yapacağınızı düşünmeyin, planınıza sadık kalın. Hangi branşa ne kadar süre vereceğinizi belirleyin. 

6.Motivasyonu Koruma:

Motivasyonunuzu yüksek tutun. Başarıya olan inancınızı güçlendirin ve olumlu düşüncelerle kendinizi motive edin. Bu konuyla ilgili rehber hocalarınızdan destek alabilirsiniz.  Bu süreçte ailenizden ve arkadaşlarınızdan destek alın. Sınav döneminde moralinizi yüksek tutacak ve size motivasyon sağlayacak bir destek sistemine sahip olmak önemlidir.

    Related Posts