nasıl ders çalışılır

2. DÖNEMDE NASIL DERS ÇALIŞILIR?

nasıl ders çalışılır

Sömestr tatilinin ardından öğrenciler 2.döneme başladılar, peki sınava giderek yaklaşıldığı bu dönemde nasıl ders çalışılır ?

İşte Sizin İçin Oluşturduğumuz Ders Çalışmanıza Verimliliğinizi Artıracak 7 Madde:

 

1-Güçlü ve Zayıf Yönlerinizi Belirleyin :

2. döneme başlarken daha önceki soru çözümlerinizden, kitaplardaki yapılan yerlerden, eksiklerden ve girdiğiniz sınav sonuçlarının analizlerinden hangi yanlarınızın güçlü veya zayıf olduğunu fark edin. 

 

2-Eksikliklerinizi Giderin :

Eksikleri gidermek için ekstra bir çabaya ihtiyacınız var. Sınav sürecinin yaklaştığını fark ederek potansiyelinizin en üst seviyesini yapmaya çalışın. Kaynaklarınızı kullanmayı ihmal etmeyin. Bu kaynaklar: Denemeler, soru bankaları, konu anlatım föyleri, konu anlatım videoları, size artı katacak her şey olabilir. 

 

3-Deneme Sınavları Çözün :

AYT de çok fazla eksiğiniz olduğunu düşünseniz de sizi bu düşünceden kurtaracak yegane şeylerden biri göreceğiniz denemelerdir. Bu denemeler sayesinde strateji geliştirmiş olup zaman kontrolünü sağlayabilirsiniz. Girdiğiniz sınavların sonucunda analiz çıkarmak hem TYT hem AYT eksiklerinin farkına varmak ders çalışma performansınızı arttırır. 

 

4-Tekrar Yapın:

Bildiğinizi düşündüğünüz konularda dahil takıldığınız yerde dönüp konuyu tekrar etmek zaman kaybı değildir. Burada amaç o bilgiyi özümseyerek bir sonraki yerlerde takılmamaktır. Bilgiler pekiştirildikçe zihinde kalıcı hale gelir. Formülleri özetlemek, anahtar kelimeler kullanmak veya bilgileri farklı alıştırmalarla akılda tutmanın yolu tekrar yapmaktan geçer. 

 

5-Sınav Stratejinizi Belirleyin:

Sınavda hangi branşlara ne kadar süre verileceği, hangi branştan başlanacağı veya üst üste yapılamayan sorular olduğunda nasıl bir yol izleneceğini önceden belirleyin, sorularla inatlaşmamak adına kaçıncı uğraşınızda diğer sorulara geçeceğinizi de belirleyin. Sınavda karşılaşacağınız her soru tipini sınavdan önce görmeye çalışın bu soru tipleri sizin hoşunuza gitmese de ÖSYM çok soru tipi görmüş öğrenciyi sever unutmayın.

 

6-Dinlenmeyi İhmal Etmeyin:

Yorulduğunuzda bırakmamak için dinlenin. Sürecin ikinci aşaması sınava yaklaşıldığı ve eksikler fark edildiğinde süreci bırakmak adına öğrenciye kuşku uyandırır. Motivasyonunuzu hedefe yönelik tutun, amaçlarınıza odaklanın, sınav sonrasında şu an yapamadığınız şeyleri yapmak için bol bol vaktiniz olacaktır, şu anda yapabileceğinizin maksimumunu yapmak zorundasınız. 

 

7-Sosyal Destek Alın :

Aileniz, arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizle iletişim halinde olun. Stresli dönemlerde sosyal ve duygusal destek almak sürece sancısız bir şekilde devam edebilmek için çok önemlidir. 

 

    Related Posts